Sidor

måndag 30 maj 2011

Examen











Tack alla ni som var här! Ni är så underbara allihopa! Och tack till Sofia som stått ut med mig!
// Jess

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Är intresserad av att påbörja samma utbildning.

    Vill få en så ärlig bild av den som möjligt.

    Tänkte om du har lust att svara på några frågor ang. utbildningen:

    1.Först och främst har du fått jobb?
    Vad vill du helst jobba med inom detta ämne?

    2. Är det många inom din klass som fått jobb?
    Vet du vad dem gör?


    3.Varför valde du just utb i Halmstad, finns även liknande ex på KTH "Medicinsk Teknik" och Jönköping "Ortoped ingenjör"

    Vet du hur utb står sig ex. gentemot KTH konkurrens mässigt när det gäller jobbansökan?


    4.Hur bra var du på Matte & Fysik genom skolåren? Anser du att om man har G i dessa ämnen att man möjligtvis tar "vatten över huvudet?"

    5.Hur ser möjligheterna ut om man vill plugga utomlands under studietiden?
    Nämns det något att det är lätt att få jobb utomlands, alltså är den gångbar utomlands?

    6.Finns det något speciellt du tycker man ska tänka på innan man börjar utbildningen, eller under tidens gång?

    Hade varit schysst om du skulle kunna svara på några av frågorna iaf:)

    SvaraRadera
  2. Hej, jag ska försöka svara så gott jag kan!

    1. Japp jag fick jobb innan jag tagit examen genom mitt exjobb. Jag sökte en tjänst på företaget jag gjorde exjobb och fick det! Så nu jobbar jag som airbagingenjör och utvecklar sidoairbags på Autoliv.
    Det är en ganska bred utbildning som kanske främst inriktar sig mot handikapphjälpmedel men den är som sagt bred och jag tror faktiskt ingen i klassen jobbar med det nu. Jag vill jobba med människa och teknik och det är det jag gör nu men som sagt det finns olika nivåer.
    2. Alla som ville ha jobb har fått jobb! De flesta jobbar som konsulter förutom jag och en till och då är det främst Volvo som de jobbar hos. Nån jobbar med däck och någon med sittkomfort.
    3. Jag kollade på ortopedingenjör men tyckte den va ganska smal, dock har den mycket praktiskt vilket jag gillar. och KTH kändes inte som det var något för mig.
    Jag sökte på teknik och på idrott och jag vill syssla med teknik men jag gillade människokroppen så det blev det bästa valet.
    4. När jag sökte jobb fick jag inte ens visa mina betyg, i arbetslivet går dom mycket på vem du är som person! Att gå på högskolan är mest en biljett in i arbetslivet när du utbildar dig till ingenjör.
    5. Jag hade nog VG i matte A,B,C,D sen G i matte E tror jag men det som va jobbigast va att man tappat mycket då jag inte hade läst matte på 3 år. Men jag va envis och Anatomin som lästes samtidigt hade jag läst innan när jag bodde i USA så jag behövde inte plugga så mycket på den. Men visst matten är tuff i början men det är bara att bestämma sig och räkna mycket.
    6. Man kanske bör plugga lite matte innan om man inte läst på ett tag, kan underlätta! Annars så ha skoj och njut. Ställ dig i bostadskö där du vill plugga!

    hoppas du blir nöjd med svaren vem du nu är =)

    SvaraRadera